't Craeyenest
Het Roosendaalse Shantykoor
Vlag NL

Links van Shantykoor 't Craeyenest

"Wat ligt er, zo goed in ’t gehoor? .... de liedjes en sea-songs, van dit Shanty-koor"

Op deze pagina vind je alle shanty gerelateerde linken waar wij, de craeyen van 't Craeyenest, een goede relatie mee hebben en die we een warm hard toedragen.
Voelt u zich ook aangetrokken tot de shanty songs en 't Craeyenest, heeft uw website een relatie met shanties en wilt u een link delen, stuur dan even een mailtje naar webmaster@craeyenest.nl en wanneer uw verzoek is goedgekeurt plaatsen we hem op onze site, wanneer u een vriend van 't Craeyenest bent maar een niet shanty gerelateerde website heeft en u uw link wil delen, kan u altijd uw site laten opnemen in de Club van 100.

Omschrijving

Radio programma op radio Schiedam, elke zaterdag morgen, "Shanties bij de Vleet" !

One shanty a day keeps the doctor away!

Shanty-koren uw start pagina.

In 1993 I started this site as a place to share lyrics to traditional maritime songs, particularly sea shanties. It's also a place to find relevant books and CDs.

Belangen organisatie voor Nederlandse shanty- en zeemanskoren.

ISSA (International Shanty and Seasong Association)
Hier vindt u informatie over de ISSA, over shanty's en over onze leden.

Wim Haak / RTV Papendrecht FM, Vrienden van het shanty lied.

Wij zijn de Batraven uit Bergen op Zoom, dat havenstadje, zo leutig en vroom.
De zeemansliedjes, zo fijn in 't gehoor Ansjovinisten, dit is nou het shantykoor.

de naam KamperKoggezangers, opgericht in 1996 is afgeleid van scheepstype de ‘’Kogge’’ en is een zeilschip van 15-30 m. voer reeds in de middeleeuwen met vracht en als vaargebied de gehele Oost- en Noordzee.
Kampen: oude Hanzestad a d IJssel.

Dit shanty, seasong en folkkoor werd in januari 1983 opgericht door medewerkers van de Kustvaart, Rijn- en Binnenvaart en Baggerschool Oranje Nassau, te Delfzijl.

De naam "Dwarsgetuigd" houdt natuurlijk verband met de dwarsgetuigde zeilschepen, waarop destijds de shanties werden gezongen, maar toch ook met een kleine hint naar Nuenen, waarvan de (oorspronkelijke) bewoners bekend staan om hun wat dwars karakter en gedrag.

Dé shantygroep van Nederland welke Shanties (oude werkliederen) en forbitters acapella zingt!
Een repertoire met meer dan 60 authentieke liederen in de Nederlandse, Engelse-, Franse-, Friese- en Duitse taal over de traditionele zeil-, vis- en walvisvaart.

Havenkoor Fortitudo, Willemstad.

plaatje van decoratief golfje